tisdag, mars 29, 2011

Nytt om Patti Smith, Bon Iver och Will Ferrell

patti-smith

Tre trevliga saker det nyligen har rapporterats om!

Patti Smith ska skriva en uppföljare till förra årets självbiografi Just Kids. Den handlade om hur rockikonen tog sig från New Jersey till New York, inte så långt geografiskt men kulturellt, hur hon träffade fotografen Robert Mapplethorpe och långsamt närmar sig sitt eget genombrott. SvD tycks utgå från att det är mer memoarer hon planerar. Om så är fallet kan man utgå från att det kommer handla om nu nerlagda legendariska punkklubben CBGBs, äktenskapet med Fred "Sonic" Smith och barnuppfostran. DN skriver att boken är en deckare. Enligt amerikanska rockmagasinet Rolling Stone, som jag i första hand väljer att lita på, rör det sig om båda delarna och dessutom en diktsamling. Smith har redan tidigare skrivit en rad diktsamlingar vid sidan om sina mer kända insatser med skivor som Horses, Easter och Dream Of Life. Någon skiva med nyskrivna låtar har däremot inte varit aktuell sedan Trampin´ kom 2004.

Bon Iver, alias Justin Vernon, ska släppa ny skiva. 2008 (2007 i USA) släpptes For Emma, Forever Ago som enligt mig är en av de senaste fem årens vackraste musikupplevelser. 2009 följde EP:n Blood Bank. Sedan dess har han gästat på bl a Volcano Choirs Unmap och Gayngs Relayted. Nya skivan under eget namn (eller i alla fall under egen pseudonym) släpps i juni och innehåller tio låtar. Varje låt sägs symbolisera en plats. Skivan har ännu inget namn, men bland låttitlarna finns Perth, Minnesota Wisconsin och Beth/Rest. Mer finns att läsa hos Rolling Stone, där Vernon berättar att han glömde hur man skriver låtar.

Will Ferrell ska ersätta Steve Carell i den amerikanska versionen av komediserien The Office, som hade premiär 2005. Å ena sidan var det ett tag sedan serien nådde sin topp, men å andra sidan har jag inga problem att skratta åt Ferrell, så jag kanske ska börja titta igen. Vissa av oss skrattade till och med åt Step Brothers. Så illa är det. Det sista avsnittet med Carell som chefen Michael Scott sänds i april i USA. Samtidigt hotar TV4 med en svensk version. Henrik Dorsin ska spela huvudrollen. Originalversionen av The Office hade premiär i England 2001 och fick snabbt kultstatus. Serien innebar även ett långsamt och allt större genombrott för bl a skaparna Ricky Gervais och Stephen Merchant, som sedan även gjort Extras och An Idiot Abroad - nu på SVT under namnet En Idiot På Resa. Det har även börjat pratas om författarduons kommande serie Life´s Too Short där Johnny Depp gör en av rollerna. Mer om det längre fram.

Mer om liknande:

Mer om Patti Smiths självbiografi Just Kids

Dokumentären Dream Of Life handlar om Patti Smith

Punk för nybörjare

Patti besöker en bland-CD

Mer om Bon Ivers For Emma, Forever Ago


Mer om Bon Ivers Blood Bank

Bon Iver spelar låten Skinny Love hos David Letterman


Skäggrock för nybörjare

Mer om Extras

Mer om amerikanska The Office


Ett citat från The Office

The Trip är också engelsk humor som både kittlar och svider


Will Ferrell garanterar skratt (även om Talladega Nights kanske inte heller var ett mästerverk)

Ferrell tar farväl av USAs 43:e president George W Bush

Etiketter: , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida