onsdag, januari 21, 2009

Bon Iver släpper EP

Med ett krossat hjärta, flanellskjorta och skägg var det inte helt oväntat att Bon Iver blev en av förra årets stora kritikerfavoriter. Justin Vernons alter ego var kanske inte riktigt lika hypad som Fleet Foxes, men de var å andra sidan fem stycken med flanellskjorta och skägg.

Nu har Bon Iver släppt en liten uppföljare till debuten For Emma, Forever Ago. EP:n Blood Bank håller inte bara vad debuten lovade, den visar dessutom en möjlig fortsättning med större arrangemang. Den himmelska stämsången och känslan av att man sitter framför en brasa i en stuga där vinden viner om knutarna finns kvar. Dessutom verkar det som om Justins hjärta hittat någon nu att slå för. Kanske har han rent av sällskap framför brasan?

Then the snow started falling/ We were stuck out in your car/ You were rubbing both of my hands/ Chewing on a candy bar
- Blood Bank

Här finns också nya musikaliska inslag. Slidegitarr på korta och stämningsfyllda Beach Baby, ett nittiosekunders intro på Babys som enbart består av ett - eller möjligtvis två - ackord som bankas fram på ett piano. I den avslutande, och ganska enorma Woods förekommer något oväntat en vocorder. När Vernon sjunger att han är ute i skogen med metalliska bakgrundsstämmor ser man en Philip K Dick-skog snarare än en Rödluvan-skog.

Jag vet inte i vilken riktning Bon Iver tänker gå i den där skogen, men jag är väldigt nyfiken på att följa efter.

Läs mer om Bon Iver.

Lyssna på låten Skinny Love, framförd hos David Letterman.

Lyssna på hela EP:n på MySpace.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida