tisdag, februari 26, 2008

En trevlig måndag

Det blev en heldagslunch. Reskamraten Micke (Öland, Köpenhamn och Liverpool) och jag träffades på biblioteket, gick till en asiatisk restaurang och frossade på deras buffé. Micke åt upp all sushi (all sushi) och jag gick loss på kycklingen, de friterade räkorna, fläsket och nudlarna. Och mer kyckling och mer fläsk och mer kyckling. Och mer räkor. Om det står ät så mycket du orkar för 69:- så äter man väl så mycket man orkar? Man måste leva upp till den småländska stereotypen (snygg, smart, rolig, ödmjuk och snål). Det fanns efterrätt också (te och kakor).
Micke meddelar nu att han håller på att spricka av maten. Eftersom vi bestämt oss för att fika tar vi beslutet att promenera innan vi letar upp ett kafé. Det blir ett varv runt Växjösjön. Det blåser grisknorr och vi pratar film.
Vid det avslutande fikat berättar Micke att han läst ett kakelugnstest -tror jag det var, någon sort ugn iaf - i den lokala tidningen. För en vecka sedan hade DN exakt samma test. Samma ugnar, samma kommentarer, samma betyg. Däremot inte ett ord i lokala tidningen om att testet är "lånat" från DN.
Den där buffén måste vi nog göra om. Asiatisk mat är god och diskussionen var trevlig. Micke är lika snobbig med mat som jag är med musik. Man kan få kommentarer som "den här såsen är inte riktigt gjord (tar en slurp till) den ska kokas i 3 minuter i 12 graders lutning på en medelstor platta och (tar en slurp till och tänker), den här såsen har kokats i max 2,5 minuter i minst 14 graders lutning på en liten platta". Såna kommentarer gillar jag.
Dagens låt är Mother & Child Reunion av Paul Simon.

Etiketter: ,

3 kommentarer:

Blogger Tapeworm sa...

Idag testade de spishällar. Det var tester från någon testbyrå, förmodligen hade DN köpt materialet därifrån också. Så fungerar det. Frilansmaterial är aldrig exklusivt för en tidning, man säljer bara rättigheten att publicera artikeln en gång.

4:43 em  
Blogger Thomas O. sa...

Respekt åt Micke. Den kommentaren påminner mig om Sherlock Holmes och Dersu Uzala (Vägvisaren). Utifrån fakta som fanns helt synliga för var och en drog de slutsatser som ingen annan.

8:04 em  
Blogger Ola Claesson sa...

Tapeworm: Du förklarade den principen för mig en gång, ja. Ville bara passa på att hacka på den lokala tidningen.

Thomas O: Vägvisaren är en bra film. Som ett kammardrama fast utomhus.

4:29 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida