fredag, december 28, 2012

Årets konserter 2012

 1 Big Joe Louis & King David, Kafe De Luxe
De delade på strålkastarljuset och gjorde det så bra att nyktra svenska män dansade. Det är sant! Är det blues, texmex, rock, cajun eller allt samtidigt? Ja. Och en gitarr med päls på. Bara en sån sak.

2 Ale Möller Band, Konserthuset
En Ale, en grek, en mexican, en senegales och en värmlänning hade uppenbart kul på scenen, bjöd på sig själva och en sammansmältning av stilar som för en gångs skull gör begreppet världsmusik fullt begripligt.

3  Mike Bell & The Belltones, Kafe De Luxe
Två oväntade fakta. 1: Buddy Holly lever och bor i Finland. 2: Femtiotalets Memphis lever och ligger i Finland. Rockabillyåret blev inte bättre. Att räkna in låtarna på finska är förresten underskattat. Kitos, Suomi!

4 Anna Von Hausswolff, Teatern
Två gitarrister till vänster, en trummis i mitten och två syntar till höger. En smått obegriplig film i bakgrunden. Tänkt att något så mörkt och dystert kan vara så upplyftande. Var det rent av sånt som kallas musikmagi?

5 Honeyboy Slim & The Bad Habits, Kafe De Luxe
Ibland vill man att förstärkarna ska vridas upp till tian. Ibland vill man dansa. Ibland vill man att det ska skorra i väggarna. Ibland vill man slippa tänka. Ibland är en snorcool Bo Diddley-tolkning det bästa man hört.

Inför 2013
På konsert vill jag ha dans, gåshud, armar i luften, tårar i ögonen och att resten av världens försvinner medans musiken pågår. Check? Tack på förhand.
Läs mer om liknande: 
Publicerades ursprungligen i Smålandsposten.

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida