söndag, december 23, 2012

Årets skivor 2012 med en vit jul1 Jack White - Blunderbuss
I want love to roll me over slowly, stick a knife inside me and twist it all around. Love Interruption är årets låt. Skivan är årets Blood On The Tracks och årets vita album. Och livet efter The White Stripes har bara börjat.
2 Anna Von Hausswolff - Ceremony
Ur sorg föds saknad och ur saknad föds något man kommer bära med sig hela livet. Det är därför man måste vårda sin sorg. Få gör det lika vackert som Von Hausswolff. Mountains Crave går nästan att dansa till.
3 First Aid Kit - The Lion´s Roar
De som kallas vanligt folk brukar fnysa åt det som kallas kritikersmak och vice versa. Systrarna Söderberg älskas av kritikerna (inte minst på tidningen Rolling Stone) och toppar Svensktoppen. Sånt värmer hjärtat.
4 Neil Young With Crazy Horse - Psychedelic Pill 
Inte ens de mest fundamentalistiska Neil Young-fansen trodde att en ny skiva med nya låtar och en galen häst skulle kunna låta så här bra. Och 27 minuter långa Driftin´ Back är inte en sekund för lång.
5 Can - The Lost Tapes
Dessa tre timmar med tidigare outgivet material med Köln-bandet kommer främst från skarven mellan sextio och sjuttiotal. Men det kunde också vara inspelat imorgon. Funk, jazz och rock. Svängigare än så här blir det inte i sällskap med ett gäng pårökta tyska.
Inför 2013
Skivindustrin går på knäna, men det har aldrig gjorts så mycket bra ny musik som nu. Sedan får det-var-bättre-förrarna säga vad de vill. Så under 2013 ser jag allra mest fram mot alla ännu okända artister som vet hur man gör musik som berör. 
Läs mer om liknande:
Publicerades ursprungligen i Smålandsposten.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida