söndag, december 17, 2017

Skivrecension: Neil Young + Promise Of The Real

Neil Young + Promise Of The Real
The Visitor
(Reprise/Warner)
Betyg: 3

Sommaren 2015 släppte Neil Young albumet The Monsanto Years med kompgruppen Promise Of The Real och gav sig ut på en bejublad turné. Turnén nådde Dalhalla för en rejäl stunds gåshud i Sverige förra sommaren och resulterade också i liveskivan Earth.
Nu är det dags för studioalbum nummer två från samarbetet. Det är något mer akustiskt och luftigt än den överlag brötiga The Monsanto Years, Almost Always innehåller halva riffet från klassikern Unknown Legend, men det finns bröt här också för folk som gillar den sidan.
För att jämföra med två tidigare skivor blandas Harvest Moon och Ragged Glory även om The Visitor är en något mer ojämn resa rent kvalitetsmässigt. Texterna handlar - kanske ofrånkomligt - om det nuvarande politiska läget i USA. Already Great är en kommentar till den slogan som lovade att göra America great again.
Young hade som vanligt tjänat på att putsa lite på några låtar, men här finns också några nya favoriter, bland annat över åtta minuter långa Carnival. Och för er fans som inte gillar det här släppet kommer det säkert något nytt om några månader. Om inget annat går det att lyssna gratis på hans enorma arkiv fram till sommaren. Och går ni in där kommer det vara sommar fortare än kvickt. Glöm inte dricka regelbundet.

Läs mer om liknande:

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida