torsdag, juli 28, 2016

Ståupp: Under Jord på turné

Under Jord på turné
Plats: Kafe De Luxe.
Tid: Onsdagen den 20 juli. 
Längd: 110 minuter plus paus. 
Publik: 100 och därmed fullt. 
Bäst: Simon Svensson. 
Saknade mest: Lite rappare tempo.
Under Jord är namnet på en ståuppklubb i Malmö. De fyra som står på scen på Kafe De Luxe råkar också vara de som driver klubben och kvällen blir ett virrvarr av ämnen.
Johannes Finnlaugsson kommer från Lund, har medverkat i P3 och gjort podcasts, bland annat en om Palmemordet som enligt tillförlitliga Wikipedia är tillgänglig i sammanlagt 71 avsnitt. Han inleder kvällen och pratar bland annat om lumpentips från killar som inte gjort lumpen och saker som är bättre än att våldta barn. Och hur Miljöpartiet islamisterna gör en terrorist av en mink.
K Svensson, där K står för Kristoffer eller Kringlan, kommer från Göteborg och har medverkat i P3. Bland annat i samma program som Finnlaugsson. Han har också varit manusförfattare till en rad tv-program, bland annat Fångarna På Fortet. Eller är det ett skämt? Han lägger ut en lätt flummig text om att nöja sig med det sämsta, som ofta är gratis. Han berättar också om hur statsminister Olof Palme rökte 20 000 cigaretter om dagen och en gång ville röka ett barn under en frågestund och avslutar med en dikt om, eventuellt, tjatsex av Elsa Beskow.
Petrina Solange är född i Angola, uppväxt i Degerberga i Kristianstad kommun, har medverkat i P3 (samma program som Finnlaugsson och Svensson) och blev 2013 årets nykomling på Svenska stand up-galan. Förra årets blev hon årets kvinnliga komiker på samma gala. Hon börjar med att fråga om någon i publiken är från Degerberga. Svar nej. Hennes pappa är viktig där, rent av degerkung i Degerberga. Hon avslöjar också att hon vill ha ett barn med Downs syndrom och frågar sig hur barnen i Afrika egentligen påverkas av om vi äter upp vår mat eller inte.
Simon ”Chippen” Svensson föddes i Lund och har inte helt oväntat medverkat i P3 (ja, och programmet heter Tankesmedjan, det är kvällens röda tråd), har jobbat med tv-programmet Robins (en annan röd tråd) och gjort podcasts. Svensson tycker att nyheterna var bättre förr och har tröttnat. Vilken säsong är de uppe i? Och hur kunde de döda Anna Lindh. Hon var hans favoritkaraktär.
Kvällen är något ojämn, men publiken trivs. Några längst bak kollar förvisso Facebook, men det kan vara en reflex snarare än ett tecken på att de är uttråkade. Är det inte mästarklass håller de ändå en godkänd nivå och är inbördes tillräckligt olika för att komplettera varandra för en godkänd blandning.

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida