tisdag, januari 08, 2013

David Bowie tillbaka med ny skiva efter tio år

Det har gått tio år sedan David Bowie släppte sin senaste skiva och vid det här laget, eller i alla fall fram till i morse den åttonde januari 2013, var löst räknat 100 procent av hans fanskara säker på att han gått i pension och att vi aldrig mer skulle få höra nya låtar från honom.

Men så. Idag fanns den där. Where Are We Now? är en vacker ballad som påminner om någon av de mer drömska stunderna från Station To Station. Texten handlar om Berlin, staden som blev hans hem 1976 när han bestämde sig för att lämna Los Angeles. Om man varit i Berlin en eller två gånger med Bowies boende i staden som en högst närvarande anledning att åka dit och dessutom satt sin fot i Hansastudion där han spelade in "Heroes" 1977 finns det inte mycket mer att önska sig en kylig dag i januari.
Had to get the train from Potzdamer platz
Det är första nya textraden och rösten - rösten - finns där fortfarande. As long as there´s me, as long as there´s you blir en gripande textrad i munnen på en 66-åring som haft en hjärtattack och ett tag kedjerökte så mycket att kedjorna tog slut och han tvingades ge upp sin last. Bowie har sällan sjungit så nära mikrofonen.

Just idag fyller han 66 år och även om jag inte köpt honom något är jag - och många andra - glada över presenten han ger oss. Vi trodde ju det var slut.

Och i mars släpps nya skivan The Next Day. Ser inte omslaget lite bekant ut?

Här kan man se videon och höra Where Are We Now?

Läs mer om liknande:

David Bowie för nybörjare

David Bowie fyllde 65 år förra året

David Bowie har en plan

Krautrock för nybörjare - den var en av anledningarna till att Bowie flyttade till Berlin

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida