lördag, oktober 06, 2018

Skivrecension: J.T. Lauritsen & The Buckshot HuntersJ.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters
Blue Eyed Soul Vol 1
(Hunter Records)
CD HRCD012018
Vinyl HRLPO12018
(39 min)

Småputtrigt anses ofta negativt, men i fallet med de här norrmännen är det menat som en komplimang. De är mer tisdagskväll på altanen än fredagskväll på puben. Stilpoäng för avsaknad av gitarronani. Både Ian Fredrick Johannessen och Arnfinn Torrisen är återhållsamma. I täten finns Lauritsen med dragspel, Hammond och sin vänliga röst, som kan bli lite anonym i längden. Till hans fördel ska sägas att han inte lagt sig till med en ansträngt hes röst för att låta bluesigare.
Nu är det inte renlärig blues som spelas. Lite blues, lite cajun, lite country, lite Louisiana, lite Texas och en hel del Stax – kanske beroende på det snygga blåset som breddar ljudbilden.
För att återvända till det där med småputtrigt. När det ska rockas blir det stelbent och mindre intressant. Halvfartigt svängande Anything I Can Do (Gary Nicholson är en av låtskrivarna) och Back Pain Shuffle (gitarrsolo: Mike Zito) sitter utmärkt. Tolkningen av Toussaint McCalls Nothing Takes The Place Of You har fin orgel. Originalet från 1967 är förresten nästan på dagen lika ungt som Lauritsen.
För er som gillar den här sympatiska skivan kommer volym två innan året år slut.

Läs mer om liknande:

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida