måndag, juli 23, 2018

Konsertrecension: Pugh

Pugh
Tyrolen i Blädinge
Publik: Närmare 300 glada.
Bäst: Antalet klassiker och spelglädjen!
Sämst: Ingen En Medelklass Lågutbildad Man.
Betyg: 4

Det har inte ens gått tre månader sedan rockpionjären Pugh var i Alvesta senast, men det har gått 43 år sedan han var på Tyrolen. I onsdags kväll rådde han bot på det. 
1975 var han på turné med Rainrock, den här gången kompas han av Hasse Tholin på bas och Mikael Nylander på trummor. Själv spelar han gitarr och munspel, och sjunger förstås. Innan dess var det veteranbilsträff och americana med That Dog Was A Band Now. Kvällen avslutas sedan av Pugh med band och för de som orkade hela distansen var det en helkväll som hette duga. 
Med tanke på att hans debutalbum kom redan 1969 och att han gjort sammanlagt fjorton soloskivor saknas det inte bra låtar att välja mellan. Även om det hinns med många klassiker saknas det nästan likna många. Ett i-landsproblem förstås. Och kanske hade det gått variera låtlistan lite mer från förra besöket. 
Han började karriären med fem skivor som numera anses vara klassiker. Låtar därifrån dominerar. Ingen klagar. Det blir lite nytt också. Först In, Sist Ut ger mersmak. Bland de lite mer oväntade låtarna går det att njuta av västeråsfunken i Het och Vår Kommunale Man som ZZ Top-boogie. 
Trion har uppenbarligen kul tillsammans och låtarna görs lekfullt och avslappnat men aldrig avslaget. Pugh tar inte sig själv på stort allvar, trots att han är en legendar i svensk musikhistoria. Många har fått storhetsvansinne av mindre. 
Publiken njuter av både musiken och att den kvävande hettan dagen till ära övergått i behaglig värme. De kommer igång ordentligt och jublar redan från start. De är semesterglada och matas förstås med många gamla favoriter. 
Ingemar Rogefeldt, Pughs bror och gitarrist från tiden med Rainrock och även bakom Jerry Williams, dyker plötsligt upp på scenen och tillsammans drar de igång Hog Farm. Pugh tar i så han blir hes. Sedan höjs temperaturen ytterligare. 
Ska de ändå vara ute och turnera får de gärna fortsätta komma hit en gång i kvartalet. Det finns värre sätt att spendera en kväll. Det blir, precis som Dinga Linga Lena lovar, skönaste grejen idag.

Läs mer om liknande: 
Publicerades ursprungligen i Smålandsposten.

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida