onsdag, juli 12, 2017

Reportage: Rockin´ Jamboree #2

Midnatt råder, tyst det inte är i skogen. Det rockas, väsnas, dansas och svänger rejält. I helgen var det nämligen dags för andra upplagan av Rockin´ Jamboree. Under två dagar samsades en salig och svettig blandning av bland annat rock´n´roll, rockabilly, rhythm´n´ blues och swing.
Det fanns även lyckohjul, skjutbana och klädförsäljning. Det sistnämnda förstås allra helst med femtiotalslook. Strax utanför parken har en spontan campingplats vuxit upp för de som vill trotsa väder och sunt förnuft. Tur att det finns korv med bröd för en rimlig summa att värma sig med. De flesta har husvagn, men några har satt upp tält. Några riktigt vräkiga femtiotalsbilar är också uppställda.
Fredagen inleddes vid sex och körde sedan enligt schemat varannan DJ, varannan artist tills Honey Boy Slim & The Bad Habits brakade igång vid midnatt. Lördagen började redan vid tio när det serverades frukost för de tappra som vill komma igång inför en dag som höll på fram till kvällens sista schemalagda akt vid midnatt, nämligen de värmländska zydecofavoriterna Evil Emil & The King Congo Cobras. Och både på fredagen och lördagen avrundades allt sedan med Dj i en timme innan parken med all rätt somnade vi två. Hur länge campingen var vaken tvistar de lärde om. Eller kanske inte.
En fördel, anpassad för de eventuella brister den svenska sommaren trots allt har, är att alla konserter utspelar sig under tak. Det är ett bra sätt att undvika både solsting och regn. Det sistnämnda dominerade. Kanske är vädret en anledning till att det är lite tunt i publiken, men de som tagit sig hit njuter.
På fredagen spelade Ramblin´ Ellie & The Bashtones charmig rock´n´roll av femtiotalsmodell. Det är svårt att stå still och fötterna börjar stampa takten av sig själva. Några i publiken dansar swing helt spontant. Eller är det bugg?
Att uppleva Honeyboy Slim & The Bad Habits live kan liknas vid solsting. Ta av säkerhetsbältet, rulla ner rutorna, gasa inför alla kurvor och kör rakt ut för stupet . I trafiken är det igen bra idé. För ett band som spelar live är det precis som det ska. Alla dansar, många skriker rakt ut mellan låtarna. Bandet går, som alltid, på knock. En rutinerad recensent dansar sig genomsvettig. Hurra! Tillfälligt slutar det till och med regna. Men det kan förstås vara en slump.
En helg när vädret orsakat både nerblåsta träd och inställda gotlandsfärjor går det sammanfatta rapporten med att det varit fullt blås även på Tyrolen. Bara att lyfta på regnmössan och tacka för den här gången.

Läs mer om liknande:
Publicerades ursprungligen i Smålandsposten.

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida