fredag, februari 08, 2008

Once upon a time inspelad från TV3

Antonio Banderas har en gitarr och blir beskjuten för han har halva Mexico efter sig, Willem Dafoe har ett piano och en mustach, Mickey Rourke har en väldigt liten hund, Salma Hayek har ett halsband och Johnny Depp är Johnny Depp. Robert Rodriguez film Once Upon A Time In Mexico är frånsett några långgör nästan lika skogstokig som Robert Shaw i Hajen och då snackar vi pretty fucking skogstokig.

Som alltid när Rodriguez är i farten rör det sig om snygg serietidningsaction. Vill man tänka, ha subtila undertexter eller få svar på existentiella grubblerier får man vända sig på annat håll. Rodriguez gör film för folk med popcorn i ena handen och förmodligen popcorn i den andra handen också. Det är snyggt, högljutt och underhållande. Till skillnad från andra som försöker göra liknande filmer vet regissören -viktig poäng - att den här sortens film helst inte ska vara 150 min lång. 105 räcker bra.

Dessutom finns här alla bra actionfilmers främsta signum - ett gäng charmigt dåliga oneliners.

Are you a Mexican or a Mexican´t?

Robert Rodriguez vet vilken kategori han tillhör (fast från USA).

Dagens låt är Mannish Boy av Muddy Waters.

Etiketter:

2 kommentarer:

Blogger Tapeworm sa...

Medhåll, så klart! Det är en väldigt underhållande film. Hoppas du inser det fantastiska i simpel action, så att du också kan börja njuta av filmer med Chuck Norris brossa.

1:20 em  
Blogger Ola Claesson sa...

Bara för det måste jag skriva om Bergman, som tyvärr inte filmade med Norris brorsa. Men Larry David ska vara med i Woody Allens nästa.

3:22 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida