tisdag, januari 29, 2008

Tre nya fynd i tv-soffan

En egentligen tragisk serie som envist petar i det mänskliga psykets allra mest känsliga delar kombinerat med några av de roligaste dialogväxlingarna sedan jag vet inte när. David Duchovny får äntligen bevisa att han är mer än Fox Mulder. Hans förvirrade och allt mer desperata karaktär är en fröjd i sin egen undergång. Skäms nästan över att skratta åt någon/något så tragiskt. TV4, torsdagar 22:35.
Millimeterprecis skildring av den vita mannens värld i skarven mellan femtio- och sextiotal. Rasism, antisemitism och sexism står framme i fullt ljus. Ingen reagerar. På reklambyrån säger en sekreterare att hon vill bli copywriter och en man svarar "Fantastiskt. Det är som att se en hund spela piano". Intelligent harkling om nuet sett från då. Pluspoäng för de Saul Bass-inspirerade förtexterna. Kanal 9, torsdagar 22:00, repris söndagar 17:10.
Klassiskt upplägg. Ena brodern är advokat och har politiska ambitioner, hans fru är otrogen och röker marijuana. Andra brodern är just utkommen från fängelset och försöker återta sitt gamla område och återknyta kontakten med sin familj. Han är fast i brottslighet - hans advokatbroder bryter bara mot lagen när han tycker den är i vägen. Irländska maffian får gärna ersätta New Jerseys i min tv. SVT 2, fredagar 22:25, repris onsdagar ca midnatt.
Dagens låt är Since I Fell For You av Nina Simone.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida