onsdag, februari 27, 2008

Bokrea

Bokrea igen. Bokrean brukar för mig mest bli ett tillfälle att köpa väldigt tjocka böcker om ämnet historia som jag sedan aldrig läser. Det kan vara så att jag inte är så intresserad av historia som jag tror. Men jag köpte Peter Englunds Den Oövervinnerlige på bokrean för några år sedan och det är en av de bästa böckerna jag läst. Tjock är den också.
I år har jag i alla fall bestämt att inte köpa några historieböcker. Den hyllan är full. Skönlitteratur brukar jag inte köpa på bokrean. Det är bara inbundna böcker som reas och jag har hellre skönlitteratur som pocket. De är lättare att läsa och tar mindre plats. Dessutom läser jag hellre engelska författare på originalspråk och i Växjö är det svårt att få tag på engelska pockets billigt.
Alltså ska jag i år köpa inbunden skönlitteratur. Bara för att. Det blir tre Dostojevskij (inte på originalspråk) för 159 kr. Brott & Straff är en mina största läsupplevelser som ligger snyggt förpackad med Idioten och Bröderna Karamasov. Vore dumt att inte slå till. Hur de ska få plats i hyllan vet jag inte, men det är ett senare problem.
Hade jag inte redan haft alla Sjöwall/Wahlöö - utom en, irriterande - hade jag nog slagit till på deras pocketbox med de tio böckerna om Martin Beck för 159 kr.
Kanske borde köpa en historietjockis ändå?
Dagens låt är Lost Unto This World av Emmylou Harris.

Etiketter:

2 kommentarer:

Anonymous greven sa...

Hörru, du bör tjacka boken om Mao också. Efter att jag läste den har jag inte lyckats njuta av vanlig skönlitteratur igen. Även om det låter som en skum anledning så slå till, den får en att förstå saker och ting vad gäller världsbilden som gör att påhittade historier känns meningslösa. Sen var den ruskigt bra också förstås.

3:08 em  
Blogger Ola Claesson sa...

Det är den där gröna va? Är intresserad av Mao och ska överväga ditt tips noga!

4:45 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida