fredag, december 21, 2007

Skytte träffar bil - Jesus oskyldig

Göran Skytte har blivit påkörd två gånger. Bilar är hårda och gör ont, särskilt om man får dem på benen. Skytte är troende. Därför tackar Skytte Jesus för att han (Jesus, inte Skytte) har skyddat honom (Skytte, inte Jesus) så att han (Skytte, inte Jesus) trots dessa två påkörningar inte blivit allvarligt skadad.

Jag är förvisso ateist och har kanske inte rätt att uttala mig, men om jag vore Jesus hade jag snarare sett till att Skytte, en av de trogna, inte blivit påkörd - snarare än att han hade blivit påkörd och klarat sig.

Men det kanske bara är jag?

Förvisso anser jag att Jesus är en av de historiska personer som påverkat västvärlden mest av alla människor de senaste, säg, 2007 åren, men hans trafikvett verkar halta lite (kanske inte lika mycket som Skytte, men ändå).

Trots detta - blessed are the cheese makers.

Dagens låt är Chocolate Jesus av Tom Waits.

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Jo det är ju sannerligen Jesus förtjänst att folk inte skadar sig allvarligt nu för tiden. Undrar just hur många troende som dött ovärdigt genom att t.ex. halka på en isfläck eller genom att snubbla ner för en trappa?

Jesus var nog den person som väldigt tidigt insåg det här med illusioner och vad man kan åstakomma med lite enklare trick. Synd bara att folk tog det på så stort allvar att de slängde ihop en hel religion om det.

4:08 em  
Anonymous Anonym sa...

Christer Sjögren är Jesus reinkarnerad, han avslöjade det för mig på en fest på Café Opera 1984. Christer skulle inte ljuga för oss.

Tomas Ledin, å andra sidan, det är en slug jävel...

5:33 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida