fredag, mars 18, 2016

Skivrecension: Freddie Wadling

Jazz/Visa 
Freddie Wadling 
Efter Regnet 
(Parlophone/Warner) 
Betyg: 4
På något ologiskt sätt är det helt logiskt att Freddie Wadling efter några års tystnad återkommer med en skiva gjord i samarbete med Stina Nordenstam, som inte gjort någon skiva i eget namn på tolv år. Hon skrev två låtar till hans Den Mörka Blomman som kom 2009. En av dem, Här Slutar Kartan, dyker upp även här som duett. Artisterna är båda av den sorten som inte behöver höra av sig hela tiden. De är med oss ändå. Till Efter Regnet har Nordenstam både skrivit nytt och tonsatt dikter av bland andra Harriet Lövenhjelm.
Om översättningen av The Velvet Undergrounds Sunday Morning känns som ett väntat Wadlingval finns även tolkningar av Owe Thörnqvist – När Min Vän, tidigare lysande gjord av Monica Zetterlund - och Peter Himmelstrand, kanske mest känd för Håll Dig Till Höger, Svensson och en oändlig rad Svensktoppshitar. På Känn Ingen Sorg medverkar både Nordenstam och han som skrev originalet.
Efter regnet är lågmäld och stillsam och blandar elektronik med akustiska gitarrer, klarinett och cello. Oavsett inramning blir det Freddie Wadling-låtar så fort han öppnar munnen. Så är det med de stora.
Lyssna också på: Jag Är Monstret (2005).

Läs mer om liknande:
Publicerades ursprungligen i Smålandsposten.

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida