måndag, september 18, 2006

Blå-grön röra med förhoppning om god eftersmak

Det var på tiden att Sverige vågar testa något nytt. S politik har saknat grund i arbetarrörelsen sedan mitten av sjuttiotalet. Även om man kan diskutera hur mycket Moderaterna verkligen är det nya arbetarparti de lanserar sig som kan jag förstå att kampanjen fungerar. Dessutom får S en chans att hitta en ny ledare som kan ta socialdemokratin till samtiden utan att göra borgeligt av den. Den här gången behöver dessutom borgarna - eller "alliansen" - inte ägna all sin energi åt att städa upp ekonomin. Det var misslyckandet med detta som fällde Bildt och gänget (och det har i sin tur varit Perssons bästa motargument mot borgeligt styre sedan dess). Den här gången är ekonomin i någorlunda ordning vid tillträdet. Om Reinfeldt och gänget bara kan få igång arbetsmarknaden kan det lösa sig för många oroliga.

Dagens låt är Tin Soldier av The Small Faces.

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Och klarar de inte av att sköta Sverige bra, nu när vi har så bra ekonomi, så är det ett ganska starkt bevis på att högerns politik inte fungerar. Så på ett sätt ska det bli rätt spännande.

(Naturligtvis kommer jag -- om de lyckas bra -- att hävda att det enbart berodde på att sossarna lämnade över ett så välskött land. Jag är ju inte dum i huvudet. Det gäller att vinkla saker och ting så att det stämmer överens med sin egen åsikt.)

8:27 fm  
Blogger Ola Claesson sa...

Att anpassa sanningen så att den överensstämmer med "vad jag alltid sagt" är livets viktigaste konstform. Vi får prata politik vid nästa fika. På tiden att vi bråkar lite (förutom när du hävdar att Blaze är bättre än Bruce).

2:48 em  
Anonymous Anonym sa...

Jag har hört att på nya Maidenskivan så är riffen stulna från Dave Mustaine.

5:47 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida