fredag, juli 31, 2009

U2 fyller Ullevi ikväll

http://www.8notes.com/images/artists/u2.jpg

U2
är ett band som många tycker illa om av ren princip, förmodligen för att de är så stora. Det är okej att vara mot dem på rent musikaliska grunder. Men vill man vara hip och alternativ kan man förstås inte gilla en liten irländare som färgar håret och vill rädda världen. Även om U2 inte är ett av mina absoluta favoritband är Achtung Baby en av mina absoluta favoritskivor och har varit fast förankrad i min CD-växlare på plats 24 sedan jag köpte den någon gång i mitten av nittiotalet.

Idag är tidningarna fulla med krönikor, guider, inför-reportage och det vanliga hysteripaketet inför bandets konsert på Ullevi ikväll. De fläskigaste turneérna, bästa skivorna/låtarna, Bonos snyggaste glasögonen, The Edges snyggaste dölja-flinten-mössor och mycket mer ska listas.

Kritiken mot bandet handlar denna gång - det tycks inte finnas så många skandaler att gräva fram om fyra medelålders familjepappor - om att de engagerar sig i miljöfrågor samtidigt som de åker runt med sammanlagt tre enorma scenbyggen som uppges väga bortåt 400 ton var. Kritiken är förstås befogad, men inte mer relevant än för någon annan turné av samma storlek.

Om ni har biljetter kan ni vänta er en upplevelse som tycks imponera både musikaliskt och visuellt.

Läs mer i Dagens Nyheter.

Läs mer i Svenska Dagbladet.

Läs en krönika av Markus Larsson i Aftonbladet.

Läs om en promenad i bandets fotspår i Dublin från Expressen.

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida