tisdag, januari 08, 2008

Va? Vad sa hon?

När jag frankzappade förbi P4 för några dagar sedan spelade de Paul McCartney. När låten var slut sa programledaren (även om jag visste vad hon hette skulle jag låta henne vara anonym):

Det där var Too Much med Paul McCartney, eller Mr Paul McCartney som han kan kalla sig nu när han blivit adlad av drottningen.


Okej. Det är bara P4, men ändå. Jag betalar också licenspengar (och om jag verkligen gjorde det skulle det vara ännu mer irriterande). Det kan vara någon där ute (jag vet ju att du läser det här, mamma) som tror att man måste bli adlad av drottningen för att få kallas Mr i England.
Kära P4, när en man blir adlad får han kalla sig Sir. Kvinnor som adlas tituleras Lady. Mr betyder "herr" och kräver inget erkännande av varken drottningen eller han med de roliga öronen.
Språkpolisen will return in P4 Är Far Till Alla Grodorna.
PS. I senaste numret av The Word avslöjar McCartney att Clinton egentligen sa sack my cook till Lewinsky. DS.

Etiketter: ,

2 kommentarer:

Blogger Thomas O. sa...

Ha, ha, ha! Den bästa historia jag har läst på ett bra tag. Den bekräftar mina misstankar om att en del radiopratare är dummare än vi andra.

9:44 em  
Blogger Ola Claesson sa...

Jag vet inte om radiopratare är dummare än vi andra, även om jag inte säger emot i just det här fallet. Däremot kan jag hålla med om att P4 Kronobergs radiopratare ofta verkar dummare än vi andra.

Har du något exempel från ditt lokala P4?

3:47 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida