tisdag, april 28, 2015

Ståuppföreställning: Alla Mina Kamrater

Alla Mina Kamrater
Plats: Kafe De Luxe.
Tid: Lördagen den 25e april.
Längd: 100 minuter plus paus.
Publik: 120 personer och smockat.
Bäst: Atmosfären.
 

De börjar med att alla fyra går upp och presenterar varandra. Fritte Fritzon: ser ut som en kåt träslöjdslärare. David Sundin: en ledig diktator. Efter att ha trampat på varandra en stund lottar de vilken ordning de ska köra i.
Nisse Hallberg börjar. Han pratar om att Södermalm håller på att tas över av laktosintoleranta skåningar och har konkurrerat ut alla pundare, undrar varför det tog så lång tid att uppfinna rullväskan och att hans mamma ser ut som en liten Rod Stewart. Sundin fortsätter och resonerar kring varför det är så svårt att komma ihåg namnet på skådisar men inte på maträtter och kroppsdelar. ”Nu kommer jag med min lilla...vad heter den... kissen” innan han går vidare till grillchips och ägg (det finns köksägg, men inte badrumsägg).
En gång i veckan sätter de sig ner och gör en podcast som laddas ner av nästan en halv miljon människor. Ämnena de tar upp är varierade, men skruvade anekdoter har en särskild plats. Ståuppturnén de är ute på har ett tjugotal stopp.
Den kanske namnkunnigaste i gänget är Martin Soneby (enligt de andra får han vara med för att han äger mickarna) som inleder efter paus. Han börjar med att fråga sig hur han blev den tjocka i gänget och hur man får ett exta arsle över det andra arslet när man fyller 35. Ett av kvällens största skratt är när han på sin 94-åriga farmors dödsbädd sätter på henne hörlurar och försöker få henne att upptäcka storheten med Slayer.
- INNEBANDYMÄSTARE 2015, skriker Fritzon och river ner kvällens största jubel innan han upptäcker någon i publiken som inte tyckte det var kul. Han förklarar också att han är den enda i världen som ser ut som båda i Nordman, men inte vet vad han ska ha för nytta av det. Han har även kartlagt runkkedjan på sitt lokala gym: han och Alexander Skarsgård tittar på Annie-Lie Rydé, hon tittar på Andreas Johnson och han lyssnar på sig själv i hörlurar.
Stämningen är hög - alla är så inställda på att ha kul att det inte gör något att materialet bitvis haltar lite - och att de fyra är synkade och driver både med sig själva, varandra och publiken gör att det känns som att alla tillhör samma kompisgäng. 
Skratt bidrar till att blodtrycket sjunker och antalet stresshormoner minskar. Samtidigt får bröstkorgen motion och de inre organen masseras. Och vem kan tacka nej till organmassage? Sundin sitter i baren om någon vill ta honom mellan benen.

Läs mer om liknande:
Kalle Lind och Simon Gärdenfors står upp  
En Skam För Sverige: humor på allvar
Intressant upplägg håller inte hela vägen
Ljust & Fräscht roar med lyxångest
Publicerades ursprungligen i Smålandsposten.

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida