måndag, september 21, 2009

Mad Men och 30 Rock blev Emmyvinnare

http://lulubliss.typepad.com/.a/6a00d8341c76bd53ef010536f55be0970b-800wi

I helgen har den prestigefyllda Emmygalan hållits i Los Angeles. Galan har samma betydelse för tv-branschen som Oscarsgalan har för filmbranschen. Bästa dramaserie blev Mad Men för andra året i följd och bästa komedi plockades upp av 30 Rock för tredje året i rad, skriver både SvD och DN.

De övriga vinnarna är en blanding av serier som vi har sett i Sverige och andra som vi fortfarande väntar på. Till den först kategorin hör Glenn Close i Damages (kvinnlig huvudroll, dramaserie), Alec Baldwin i 30 Rock (manlig huvudroll, komediserie), Cherry Jones i 24 (kvinnlig biroll, dramaserie) och Michael Emerson i Lost (manlig biroll, dramaserie), John Cryer i 2 1/2 Män (manlig biroll, komediserie). The Daily Show With Jon Stewart vann i kategorin Underhållning.

Toni Collette fick pris som bästa kvinnliga huvudroll i komediserie för United States Of Tara som visas på Kanal 9 i höst.

Kenneth Branagh var nominerad i titelrollen för BBC:s version av Wallander och Generation Kill, där Alexander Skarsgård gjorde en av rollerna, var nominerad i kategorin bästa miniserie. Bägge fick gå hem tomhänta. Både Mikael Persbrandt och Peter Haber var nominerade i kategorin mest subtila skådespel och tydligast karaktärsutveckling för sina insatser i Beck, men fick se sig besegrade av Linus från Linus På Linjen.

Besök Emmygalans hemsida.

Läs mer om Mad Men och ännu mer.

Läs mer om Generation Kill.

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida