torsdag, februari 26, 2009

Och priset för årets bokrea går till

Årets bokrea får mycket uppmärksamhet, även om de flesta artiklarna verkar handla om att bokrean inte får så mycket uppmärksamhet i år. Jag har skrivit om mitt eget bokreadilemma tidigare, rimligtvis förra året vid den här tiden, nämligen att jag ofta köper riktigt tjocka böcker om historia som jag inte orkar läsa (som t ex den här).

Bokreans problem och alla andras lösning kallas nätförsäljning. Där är det bokrea dygnet runt året runt. Den årliga bokrean däremot är något som man faktiskt kan säga var bättre förr. Den har spelat ut sin roll, inte minst genom att erbjuda mer eller mindre samma sortiment varje gång.

I år ska jag i alla fall inte köpa några tjocka historieböcker som jag inte tänker läsa. Och tomten finns. Jag har fortfarande inte läst förra årets 700-sidorsfynd om upproret i Warszawagettot av Norman Davies. 700 sidor är ärligt talat inte jättemycket, men jag är inte särskilt intresserad av andra världskriget som man (jag) skulle kunna tro. Varför jag köpte den? Titta! En rosa elefant!

Etiketter:

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Då har du missat de riktigt intressanta sakerna. De som ligger på Akademibokhandelns halva-prisetbord. Michael Marshall för under 50:-, för satan.

10:51 em  
Blogger Ola Claesson sa...

Jag har i alla fall inte missat The War Of The Worlds och en Bruce Dickinson-biografi. Där finns bildbevis på att han hade mustasch innan han gick med i Maiden. Tyvärr kunde jag inte hitta The Beast.

12:42 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida