torsdag, oktober 23, 2008

Snuvad på John Ajvide Lindqvist av göteborgare

Eftersom jag av ren princip vägrar se program där göteborgare är programledare missade jag igår Carin 21:30. Det skulle jag tydligen inte gjort. Jag tycker inte om när mina fördomar arbetar emot mig. Vad ska jag ha dem till om vi inte kommer överens och hjälper varandra? Låt Den Rätte Komma In-aktuella författaren John Ajvide Lindqvist var där och pratade. Tur nog sänds det på SVT och programmet går i repris ett trettiotal gånger. Närmast i morgon på ettan 13:40 (då jobbar jag), sedan fem över midnatt natten mot måndag på samma etta (då hoppas jag att jag sover) och 20:30 samma kväll på SVT24 (det är faktiskt rimligt). Och svårare än så behöver det inte vara att titta på tv i en öststat.

Recensioner på filmen har börjat trilla in och Svenska Dagbladet sätter 5/6. Vill se.

Läs mer om Låt Den Rätte Komma In.

Läs en intervju med filmens regissör Tomas Alfredson.

Dagens låt är Caroline Says II av Lou Reed.

Etiketter: , ,

4 kommentarer:

Anonymous Fredrik sa...

Eller SVT:s hemsida när som helst i en månad framåt. Det är det jag är på väg nu.

8:39 em  
Blogger Ola Claesson sa...

Du fick mig att välja kraftens mörka sida och helt ignorera SVT:s generösa repris-policy. Det var det värt, även om intervjun var lite rumphuggen.

10:54 em  
Blogger Herr Kverulant sa...

Hej!

Jag vill bara skicka en uppskattande rad om dagens låt. Caroline Says II är en av mina verkliga favoriter. Här finns en rätt skön version med Siouxsie Sioux:
http://www.youtube.com/watch?v=1Nid2FLEAMQ
Jag kan också rekommendera Marc and the Mambas (Marc Almond, y'know) cover.

På min blogg (dagensilska.blogspot.com) har jag nyligen börjat med dagens låttips. Kanske kan du hitta några gamla eller nya favoriter där.

Trevlig helg!

Herr K.

10:51 fm  
Blogger Ola Claesson sa...

Hej!

Lou Reed är en bra låtskrivare och just denna låt är en av mina favoriter. Ska titta in på din blogg och hoppas till dess att även du får en trevlig helg.

1:04 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida