söndag, oktober 19, 2008

Låt Den Rätte Komma In kommer snart in


Regissören Tomas Alfredson intervjuas i Dagens Nyheter (än så länge inte på nätupplagan). Han är förmodligen höstens hetast biosvensk. Hans filmatisering av Johan Ajvide Lindqvists debutroman Låt Den Rätte Komma In skulle fått biopremiär i april med blev framflyttad till oktober, den 24 närmare bestämt. Det är nog något som filmbolaget är glada för. Under tiden har nämligen filmen vunnit en rad tunga priser med början på Göteborgs Filmfestival och fortsättning på bland annat Robert De Niros Tribeca Film Festival vilket förstås är en reklamkampanj som inte går att köpa för pengar.

Sammanlagt tolv priser kan Alfredson stoltsera med redan innan filmen haft biopremiär och en amerikansk version av Cloverfield-regissören Matt Reeves förbereds. Kanske blir det där som även Alfredson hamnar. Ett flertal amerikanska producenter har pratat med honom om möjliga framtida projekt, men innan de kan bli möjliga ska Killinggänget göra något på Dramaten med premiär nästa höst. De är än så länge förtegna om vad. Kan det blir mörkare än Fyra Nyanser Av Brunt?

Men nästa projekt är premiären på berättelsen om mobbade tolvåringen Oskar och hans nya vän Eli. Hoppas det blir en ljus höst.

Dagens låt är Let Me In av R.E.M..

Läs mer om boken Låt Den Rätte Komma In.

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida