måndag, februari 26, 2007

Fan på tiden

Vi kan kanske enas om att Martin Scorsese har gjort bättre filmer än förvisso väldigt maffiga The Departed, men vi kan nog också enas om att det ändå var på tiden att Martin fick ta hem en liten gubbe efter att ha varit nominerad 832 gånger.

Han borde kanske hellre vunnit för Mean Street, The Last Waltz, Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas, Casino eller No Direction Home istället, men det gjorde han inte. Om inte rättvisan segrar när den borde är det skönt att den har förstånd att ändra sig när den inser att den har fel. Och ibland har rättvisan fel.

Han vann i alla fall inte för Kundun. Det hade varit snopet.

Kanske borde The Departed "bara" vunnit bästa regi, för ärligt talat var nog Babel en bättre óch starkare film. Men ändå.

Dagens låt är De Satans Metallica-Biljetterna Tog Slut av Dave Mustaine & Jason Newsted.

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Det värsta var att när de äntligen bestämt sig för att hedra Morricone så spelar de några av hans senare stycken -- inget från Leonefilmerna alltså - och sedan låter de Celine Dion sjunga.

Som jag skrev på den andra bloggen: "Det här är fan som att gå fram och ha sex med den avlidne mitt under likvakan."

Stackars Morricone.

3:08 em  
Blogger Ola Claesson sa...

Celine Dion är inte lämplig när man ska hylla Morricone. Celine Dion är inte ens lämplig när man ska hylla Tomas Ledin. Celine Dion är mao inte lämplig ens när det ligger en subtil förolämpning i botten.

12:52 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida