fredag, juli 03, 2009

Fakta om filmregissören Werner Herzog

http://adferoafferro.files.wordpress.com/2009/05/herzog.jpg

En galen tysk är ca 18 procent galnare än en galen person från något annat land och få tyskar (de mest uppenbara inte medräknade) är så galna som filmregissören Werner Herzog. I senaste numret av The Word Magazine finns det lite intressant fakta om honom.

* Han har rest till några av världens mest obeboeliga platser. Hans senaste film Encounters At The End Of The World spelades in på Sydpolen. Dit skickades han av The American Science Foundation med jag lovar att filmen inte ska innehålla några pingviner som enda löfte.

* Under arbetet med Even Dwarfs Started Small (1970) lovade han ensemblen att han skulle hoppa ut i ett fält med jättekaktusar om skådespelarna klarade sig helskinnade genom den farliga inspelningen. Han höll sitt löfte med kommentaren jag tyckte det var mycket svårare att ta mig ut än att hoppa in.

* Han lovade att äta upp sin ena sko om regissören Errol Morris avslutade sin film Gates Of Heaven, som handlar om en djurkyrkogård. Resultatet blev en helstekt sko som sköljdes ner med ankfett och ett sexpack öl på en restaurang i Berkeley. Händelsen filmades av Les Blank och blev kortfilmen Werner Herzog Eats His Shoe. Han påpeka senare en vuxen man bör äta sina egna skor ibland eller göra något annat som är lika förnuftigt. Här kan man se Herzog äta sin sko:* När han filmade Fitzcarraldo (1982) släpade han inte bara en ångbåt över ett berg. Han anklagades dessutom för grymheter mot den persiska urbefolkningen. Herzog förnekade anklagelserna, men erkänner att en man druknade efter att ha lånat en kanot utan tillstånd. Det skedde också två flygkrascher, en skogshuggare högg - avsiktligt - av sig foten efter att ha blivit biten av en orm och vid ett tillfälle glömdes en kameraman som fick spendera natten krampaktigt hållandes fast sig i en sten mitt i en flod.

* Han samarbetade med nu bortgångne skådespelaren Klaus Kinksi vid fem tillfällen och gjorde efter Kinskis bortgång dokumentären My Best Fiend om deras invecklade relation. Till författaren Paul Cronin har han förklarat vi hade ömsesidig respekt för varandra även när vi planerade att mörda varandra.

Läs fakta om skivbolag.

Läs fakta om USA:s presidenter.

Läs fakta om Bruce Springsteen.

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida