måndag, januari 26, 2009

Fakta om Bruce Springsteen

Idag släpps nya skivan med Bruce Springsteen & The E Street Band och Working On A Dream har gått på repeat sedan lunch. Tidningen The Word passar i sitt senaste nummer på att bjuda på lite intressant fakta om mannen som är New Jerseys svar på Ulf Lundell.

* Han har aldrig haft ett riktigt jobb.

* Han fick tidigt en negativ bild av skolan. På sin första strikt katolska skola där nunnor svarade för undervisningen sattes den unge Bruce i en papperskorg som placerades under ett skrivbord med kommentaren där hör du hemma.

* Han nekade Ronald Reagan att använda Born In The USA under presidentvalskampanjen 1984, med motiveringen att Reagan förmodligen missförstått textens budskap.

* I låten Atlantic City finns raderna well, they blew up the Chicken Man in Philly last night, now they blew up his house too. Detta handlar om maffiabossen Philip Testa som mycket riktigt sprängdes - tillsammans med sitt hus. They var Frank Narducci och Rocco Marinucci som i sin tur mördades av nästa don.

* Han har skämtat om att han slapp Vietnamkriget genom att låtsas vara mentalt instabil och homosexuell. Den faktiska anledningen var en knäskada han ådrog sig i en motorcykelolycka under tonåren.

* Sedan november 2005 har satellitradiosändaren Sirius XM haft en kanal som sänder låtar, intervjuer och livekonserter av och med Bruce Springsteen & The E Street Band reklamfritt dygnet runt, året runt. Kanalen heter E Street Radio.

* Han har aldrig legat etta på singellistan i USA. Närmast kom han med Dancing In The Dark som blev tvåa. Spirit In The Night låg förvisso etta 1976, men i en version av Manfred Mann´s Earth Band.

* 1988 gick han nerför Ströget i Köpenhamn och hörde en gatumusikant som spelade The River. Springsteen hängde på och fortsatte sedan med I´m On Fire och Dancing In The Dark. Se här:

Bruce Springsteen - The River (on a street in Copenhagen)

* Tillfrågad om omslaget till Born In The USA svarade han vi tog en massa bilder och insåg till slut att de på min rumpa såg bättre ut än de på mitt ansikte, så den hamnade på omslaget.

Born in the U.S.A. cover

Läs mer om Bruce Springsteen.

Läs intressant fakta om USA:s presidenter.

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida