onsdag, juni 03, 2015

Ståuppkomik: Henrik Schyffert med flera

För två och ett halvt år sedan funkade inte mitt internet mer än nödvändigt. Därför lades några texter inte upp på bloggen - förrän nu. Alla som legat vakna och väntat på den här recensionen kan sova nu. Sven-Ingvars har inget med saken att göra.

HENRIK SCHYFFERT & HANS INGEMARSSON
Plats: Speakeasy, Älmhult.
Tid: Onsdagen den 17 oktober.
Längd: Nästan två timmar med paus.
Publik: Cirka 150 personer.
Bäst: Henrik Schyffert är ruskigt skicklig.

Om Henrik Schyffert inte behöver någon närmare presentation (men Ljust & Fräscht tillsammans med Fredrik Lindström pågår året ut) så har Hans Ingemarsson ett nästan lika långt CV. Han började i underskattade Älmhultsbandet The Creeps och är på hemmaplan. Han har bland annat jobbat med Felix Herngren, Filip & Fredrik, långfilmen Varannan Vecka och landets just nu mest populära komediserie Solsidan.

Han inleder med att prata om de gamla järnvägsbommarna i Älmhult som man alltid kunde skylla på om man var försenad någonstans. Han fortsätter med flourflaskor och clowner. Det är mycket roligare än det ser ut på papperet. Lovar. Nästa gång får han gärna köra längre än femton minuter.  

Bara att Schyffert dyker upp i Älmhult en onsdag i oktober är ju roligt på mer än ett sätt - och dessutom ett tecken på hur ambitiös han faktiskt är. Han undrar själv ”va fan gör jag i Älmhult en jävla onsdag?”  Han har en sällsynt förmåga att vara hård och hjärtlig samtidigt och att aktivera publiken. Schyffert är en av landets skickligaste komiker. Om man följt honom känner man igen delar av kvällens material från bland annat Killinggänget och The 90s - Ett Försvarstal. Ironiskt nog pratar han i en av höjdpunkterna om vilken vetenskap det blivit att återvinna (hämtat från just Ljust & Fräscht). Innan kunde man bara elda upp allt.

Dessutom utdelas stilpoäng till den ståuppande prästen (sant!) Jesper Mattsson för följande fråga: Gud har humor, varför skulle han annars skapa både folkdräkten OCH Jimmie Åkesson?

Läs mer om liknande:

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida