söndag, mars 18, 2012

Gamla Arctic Monkeys eller nya Arctic Monkeys?

Sedan debuten med Everything People Say I Am, That´s What I´m Not har brittiska popbandet Arctic Monkeys egentligen bara haft ett problem - sina fans. De har krävt att allt ska låta mer eller mindre exakt som debuten. Låtskrivaren Alex Turner, sin generations Ray Davies, Paul Weller eller Damon Albarn beroende på hur gammal man själv är, har snarare velat gå vidare. På skivor som Humbug och Suck It And See har han dessutom lyckats utmärkt. Fansen har gillat, men ändå har kommentarerna legat där och gnagt.
Nu har bandet släppt en fristående singel kallad R U Mine? och den är en tillbakagång. Resultatet har inte låtit vänta på sig.
Spotify är låten redan bandets tredje mest populära och på YouTube har den på två veckor fått mer än två och en halv miljon träffar. Folk går apa - passande nog - över att det gamla Monkeys är tillbaka och att de låter som på den gamla goda tiden (2005).
Låten är onekligen en av bandets mest självhäftande, men jag kan inte låta bli att fundera på om den är ett medvetet halvironiskt steg tillbaka för att reta fansen lite eller om det helt enkelt bara är ännu en väldigt bra låt av ett av mina favoritband.
En sak som är säker är att det inte är lätt att försöka utveckla sin musik.
(Om det fortfarande gick att länka till videos och tidigare inlägg skulle jag göra det, men tyvärr)

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida