torsdag, juni 18, 2009

På tv i midsommar

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDnMCz9RWbmYjgW7Cv_fXc5ZM-cYrN-h6EN8p1EEYMwBiYccihyzR3DlMhgWBungjbS1QmvYWf-nFIC7thIr23kj88D58htZMXLhDzumWzU4QtLDfcCr6BI4uiH4WIfOq2jpSnbg/s400/evil-television-movie-4988.jpg

Det kan bli regn i midsommar. Då kan det bli läge för tv. Jag har lusläst tv-tidningen och roat mig med att sätta ihop en liten guide för de som inte vill huttra med sill och nubbe i regnet. Håll till godo!
Midsommarafton

20:30, Kanal 6: Family Guy

Skruvad, ibland obegriplig men alltid underhållande animerad serie om familjen Griffin. Mina personliga favoritkaraktärer är den cyniska och intrigerande bäbisen Stewie och den sakliga hunden Brian. Tar några avsnitt att ta sig in i, men väl på plats kan man inte slita sig.

21:00, Kanal 9: 2001 - A Space Oddysey

En av filmhistoriens absolut största klassiker och förmodligen, eventuellt, min absoluta favorit i regissören Stanley Kubricks fina CV. Med reklampauser håller filmen på i tre timmar och den är, som allt av Kubrick, bitvis mördande långsam. Men också trollbindande och lätt yrselframkallande.

Midsommardagen

10:25, Kanal 9: Pole To Pole

Michael Palins resa från Nord- till Sydpolen har nått Afrika. Logistisk har sällan varit en mer avancerad vetenskap. Bör inte missas av någon som önskar att det fanns mer tid eller pengar eller tid och pengar att resa. Se även I Himalaya med Michael Palin på TV8 16:55.

16:10, SVT 1: Att Angöra En Brygga

Hasse och Tage-film där både Hasse och Tage medverkar ramför kameran. Även med Birgitta Andersson, Monica Zetterlund och Gösta Ekman. Handlar om en lite misslyckad kräftskiva.

18:30, Kanal 5: Laddat Vapen 1

Ska man få ut något av den här filmen kan de där extra nubbarna vara lägliga. Väldigt löjlig och kul med Emilio Estevez och Samuel L Jackson. Sequal!

20:00, SVT 2: Elvis Costello Med Gäster

Intervjuprogram för folk som gillar musik lite mer än genomsnittet. I kvällens program möter Costello den amerikanska sångaren Tony Bennett som gjort skivor sedan femtiotalet. Trevlig bonus: Gästerna får tala till punkt.

20:00, TV 6: Family Guy

Ja, samtidigt som Costello. Men han går i repris i morgon vid 11:20.

21:55, Kanal 5: Copycat

Snygg thriller med Sigourney Weaver och Holly Hunter. Hitchcock-artad har blivit ett skämt, men den här påminner om Hitchcock med sin krypande stämning.

1:20, Kanal 5: Fletch

Har du konstig dygnsrytm? Gillar du underskattade Chevy Chase? Bingo! Dr Rosenpenis rockar.

Söndag

Läs en bok.

Etiketter: ,

3 kommentarer:

Anonymous Nicklas sa...

Söndagen har In Treatment-maraton och "Metal - en hårdrocksresa" i K Special på SVT-kanalerna. Kanal9 har Seven Ages of Rock och Greenwing. Men i övrigt: mycket boktid blir det.

10:46 em  
Blogger Ola Claesson sa...

Lyckades faktiskt se ungefär 75 procent av första Seven Ages Of Rock. Det är en repris jag välkomnar. Greenwing vet jag faktiskt inte om jag vill se om, även om jag verkligen gillade det första gången. In Treatment går varje dag. Försöker undvika program som går varje dag (förutom Letterman och Family Guy - två varjedagare räcker).

Metal-dokumentärer är nästan alltid underhållande. Tack för tipset!

2:25 em  
Anonymous Nicklas sa...

SVT repriserar veckans In Treatment i ett stort block på söndagar. Skitbra.

4:32 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida