onsdag, juni 17, 2009

Filmsommaren 2009

http://notjustmovies.net/wp-content/uploads/2009/04/justpub.jpg

Om det blir en regnig sommar är det skönt att gömma sig i biomörkret och avnjuta en god film. Blir det en riktigt varm och solig sommar - håll tummarna! - är det skönt att gömma sig i biomörkret och svalka sig. Men vilken film ska man se? Sommarfilmer har blivit ett branschbegreppet och det ska vara något underhållande där man kan sätta hjärnan på off en stund, hugga in på en extra-allt-förpackning popcorn och bara åka med.

I sommar kommer bl a Transformers: Revenge Of The Fallen, grottmanskomedin Year One med Jack Black och Michael Sera, snygga gangsterdramat Public Enemies av Michael Mann med Johnny Depp (man chrush!) och Christian Bale, mer forntidshumor i Ice Age 3: Dawn Of The Dinosaurs, Sacha Baron Cohens nya karaktär Brüno får en egen film, nyinspelningen av sköna tunnelbaneklassikern Pelham 1-2-3 med Denzel Washington och John Travolta, och naturligtvis Harry Potter And The Half Blooded Prince.

The Guardian har satt ihop en guide till några av sommarens höjdpunkter. Det verkar som att Alfred Hitchcocks klassiker North By Northwest får nypremiär i England. Kunde inte det vara en trevlig idé även för svenska biografer?

Oavsett vilket: Vi ses i biomörkret!

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida