onsdag, oktober 15, 2008

Sju tips för en regning eller förkyld eller bara allmänt gipsad dag


Är du förkyld och kan inte gå ut? Känner du inte för att byta om från morgonrock? Har du brutit foten i en traumatisk mopedolycka? Känner du för en slappdag?

1. Lyssna på P1 - Det är en sanning som står sig att om man lyssnar på P1 i mer än 30 min lär man sig något intressant.

2. Kolla på film - Alla som har en någorlunda stor DVD-samling hemma har några filmer som står och väntar med plasten på. Varför inte kolla på någon av dem just nu?

3. Läs Tintin - När läste du Tintin senast? Det är inte bara häftiga och välgjorda äventyr, det är också en genomgång av 1900-talets historia med kolonisering, mellan östern-konflikt, exploatering av urbefolkningar, kalla krig, rymdkapplöpning, kuppförsök, spionage, skattjakt, vänskap och ren eskapism. Allt berättat i form av det perfekt pojkrumsävetyret.

4. Lyssna på The Word - Den just nu ledande popkulturella tidningen har intressant Pod-radio på sin hemsida. Här kan du höra redaktionen diskutera allt mellan himmel och The Wire. Ibland dyker Don Felder från The Eagles upp och pratar om sin självbiografi. Ett utmärkt tillfälle att hålla skolengelskan igång. Speltiden brukar vara ca 45 minuter.

5. Läs en deckare - Ta dig an den mest lästa och mest smutskastade genrén. Tips: Patricia Highsmith - En Man Med Många Talanger eller Sjöwall/Wahlöö - Den Vedervärdiga Mannen Från Säffle. Eller varför inte en klassisk pusseldeckare av Sir Arthur Conan Doyle? Kanske Baskervilles Hund? Tre böcker som är rimligt tjocka.

6. Ät Snickers och börja på nästa sommarkagge i god tid. OBS! Kan naturligtvis kombineras med övriga punkter.

7. Titta på Mannen På Taket - Om du läst Den Vädervärdige Mannen Från Säffle (känd från punkt fem) och vill se den bästa polisfilmen som gjorts i detta land kan du komplettera med Bo Widerbergs filmatisering med Carl-Gustaf Lindstedt i en monumental rolltolkning som Martin Beck. Ät matta, Peter Haber.

Om ni slöar alla dessa punkter är det sedan dags att gå och lägga sig. Lycka till!

Egna förslag mottages med glädje.

Dagens låt är Rainy Day, Dream Away av Jimi Hendrix.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Det var en helskön bild på katten. MJAUUUUU!
Gissa vem?

8:11 fm  
Blogger Ola Claesson sa...

Är du full?

5:45 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida