måndag, augusti 25, 2008

SJ - var god vänta, men annars bra


17.40 stog det på min biljett. 17.20 stog det överallt annars. Tack och lov var tåget försenat. 18.30 åkte vi till slut från Stockholm C mot Alvesta stn. Ganska omgående visade det sig att tåget inte var riktigt på humör. Ding-dong! Som ni märkt står tåget stilla, vi vet inte riktigt varför. Dags att ta upp en Ed McBain ur väskan. Jag hade åtta böcker till i väskan, varav sju köpta i Stockholm. Dessutom en dokumentär om The Band jag letat efter både länge och väl.

Tre timmar senare var vi ungefär halvvägs och puttrade in i Norrköping där vi blev lovade ett nytt tåg som både rullade snabbare än femtio och kunde tuta. Vid midnatt, tre timmar försenad, klev jag av bussen i Växjö - eftersom anslutande tåg mellan Alvesta och Växjö antagligen var i tid blev det buss istället.

Jag har varit ledig idag och stördes inte särskilt mycket av förseningen, men tycker synd om alla som hade tider att passa, plan bokade eller tidiga morgnar idag. Ed McBain-boken Hetta var förresten riktigt bra, komplett med The Beatles-referens. Eldkvarn på Tantogården var också riktigt bra (tredje gången sedan mars). Sällskapet var väldigt trevligt, maten god, vädret fint, Naturhistoriska Riksmuseét relativt enormt, både som byggnad och upplevelse. I alla fall jämfört med Älmebodas hembygdsmuseum. Det är till och med möjligt att orka jobba tills det är dags för nästa resa, till Skottland, framåt oktober.

Bilden ovan tagen i Norrköping i väntan på nytt tåg.

Dagens låt är Kungarna Från Broadway av Eldkvarn.

PS. Broadway är ett kafé i Norrköping där Eldkvarn-bröderna Plura och Carla samt bassisten Tony satt och planerade sin världserövring med musik som medel. Hann tyvärr inte gå dit. I alla fall inte den här gången. DS.

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida