fredag, mars 14, 2008

Top Gear! I färg!

Av alla saker jag är ointresserad av är bilar en av de saker jag är allra mest ointresserad av. Jag tycker om att köra bilar och det finns bilar som är vackra från ett rent estetiskt perspektiv. Men sånt som vad toppar den här då?, har den dubbla överliggande?, vad är det för kubikvolym på nuppen? och liknande ger mig inget.
Därför är det lite konstigt att Top Gear blivit ett av mina favoritprogram. Det är ett engelskt program och handlar om bilar. Det har inget med t ex Trafikmagasinet att göra. Det handlar inte om en man på 210 cm som med ett välansatt skägg och världens tajtaste overall klagar på benutrymmet i en liten japansk bil samtidigt som han försöker få den att välta på en liten gropig skogsväg.
Eller förresten, ibland är det exakt vad Top Gear handlar om. Men man slipper till stor del all teknisk masturbation till förmån för samhällsrelevanta uppdrag där de tre programledarna ska se vem som kan bygga bäst amfibiebil, byta dörr på en skåpbil snabbast, ställa en bil på taket till ett höghus som ska sprängas och se om det går att köra med den efteråt (gick inte, men den startade), skapa den längsta limousinen eller fickparkera snabbast med traktor.
Det är, om saken behöver påpekas, väldigt underhållande. Och förmodligen den ultimata pojkdrömmen att vara programledare.
I Sverige går Top Gear både på Kanal 5 (lördagar ca 14:00) och Kanal 9 (tisdagar ca 22:15, repris lördagar ca 14:30).
På tisdag ska de tre se vem som kan köra snabbast genom Afrika. De ska se vem som kan köra. Snabbast. Genom. Afrika.
Dagens låt är Drive My Car av The Beatles.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida