torsdag, mars 13, 2008

Bokstavsoordning

Det var inte kul och det tog ett tag, men nu ligger alla mina musikfiler i mappar efter artistens namn och alla skivor ligger sorterade i mappar under rätt artist. W blev en av de största. Det trodde jag inte.
Där står de i all sin prakt. Favoriter som Tom Waits, (The) White Stripes, (The) Who, Lucinda Williams, Wilmer X och Amy Winehouse.
Det är kul att (väst)världens musiker är så snälla mot en bokstav som är underskattad och mobbad. Många ser bara W som en störig och allmänt oanvändbar storebror till V. Helt fel. W måste vara en av de coolaste katterna i alfabetet. Betydligt häftigare än t ex K som alltid har varit lite lökig. Inget ont menat om BB King, The Kinks, Christian Kjellvander och Kris Kristofferson. S sopar banan med nio titlar, men det var inte lika oväntat.
Hans Alfredson skrev boken Varför Är Det Så Ont Om Q? Det visar sig vara en fortsatt aktuell fråga. Där finns bara Queens Of The Stone Age. Till och med Z har fyra bidrag (Van Zandt, Zevon, Zombies och Zutons). Om någon kan tipsa om bra musik på Q är jag idel öra.
Dagens låt är Drunken Angel av Lucinda Williams.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida