söndag, mars 09, 2008

Dinga Linga Pugh och matchande rosa träningsoveraller

Den 26:e i denna guds månad släpper Pugh nytt. Skivan Vinn Hjärta Vinn är inspelad med bl a Janne Karlsson (ja, han från Göta Kanal 2) och Jojje Wadenius som även var med på klassiska debuten Ja Dä Ä Dä 1969 (och för all del även på tvåan Pughish) som allmänt är sedd som den första rockskivan på svenska.
Det där med Karlsson kanske kräver en förklaring för eventuellt yngre läsare. Innan Janne blev "Loffe" var han Sveriges förmodligen svängigaste trummis i tunga duon Hansson & Karlsson. De nådde internationell ryktbarhet och Jimi Hendrix tillhörde fanskaran. Vad Hendrix hade tyckt om G K 2 förtäljer inte historien, men det kanske är lika bra. Så.
Eftersom Pugh bara gjort två skivor med nya låtar sedan 1991, varav 1999-års Maraton är väl värd en lyssning eller två eller tre, slår mitt treackordshjärta lite extra snabbt just nu (lägg till detta att också Håkan snart ska släppa sig).
Som om inte detta vore nog snubblade jag över boxen på cdon för 199 kr. Det måste anses vara ett bra pris för fyra skivor och en fin bok.
***
Plats: Teleborg, Växjö
Tid: Igår kväll
- Vad ska vi göra ikväll, gumman?
- Vet inte gubben, men det är ju lördag, ju.
- Vi kanske borde gå och handla på ICA.
- Vore inte detta i så fall ett utmärkt tillfälle att tvinga ner våra enorma rumpor i våra väldigt små men matchande rosa träningsoveraller?
- Jo, det vore det. Det vore fullt i linje med detta ett utmärkt tillfälle att skrämma slag på en stackare som är där och köper rostbröd som han ska ha till lite gott te innan han går på bio ikväll.
- Oj! Vad är det han ska se?
- Jag vet inte, men jag hoppas det är något underhållande.
- Vi hoppas han blir nöjd med filmvalet. Undrar om han kommer tycka att det ser ut som om hela vår kundvagn är fylld med enbart flingor.
- Men det är den väl ändå inte?
- Det verkar långsökt, ju. Hur skulle man förresten kunna få såna enorma rumpor i sina väldigt små men matchande rosa träningsoveraller om man bara åt flingor?
- Jag vet inte, älskling. Kom nu så klär vi om.
Dagens låt är Lost In The Supermarket av The Clash.

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida