söndag, september 05, 2021

Konsertrecension: Anna Ternheim

 Anna Ternheim

Fredagen den sextonde juli

Plats: Tyrolen.

Publik: Närmare 500.

Bäst: Antalet bra låtar. Och bara att vara på konsert igen.

Sämst: Myggjeeflar.

Betyg: 4

Efter att inte ha arrangerat några konserter förra sommaren börjar äntligen tonerna klinga på Tyrolen i Blädinge igen. En liten version av Muskelrock var först ut i början av månaden och nu har det blivit dags för Anna Ternheim.

Med sju skivor i bagaget har Ternheim en fin låtkatalog av välja från. Debuten ”Somebody outside” kom 2004 (”Better be” därifrån inleder) och senaste albumet ”A space for lost time” 2019, i vad som nu verkar vara en annan värld, en värld där folk gjorde konstiga saker som att ta i hand. Hon uttrycker genuin glädje över att, som hon sammanfattar det, ha ett jobb igen. Och så är det förstås, inte bara i hennes fall

Ternheim kommer ensam med gitarrer (åtta stycken, 48 strängar att hålla reda på, varav en elgitarr) för en nedtonad afton. Scenvanan lyser igenom, trots det senaste årets uppehåll. Spelglädjen också, förmodligen av samma anledning. Under konsertens gång minskar värmen till något mer behagligt. Det kan förstås också bero på Tyrolens lugnande effekt. När hon pratar mellan låtarna är det med tonen hos någon som står med en nära vän i en kö till en korvkiosk.

”The longer the waiting (the sweeter the kiss)” skulle vara en höjdpunkt i vilken konsert som helst. Det skulle gå att rabbla låtar, för det är en låtkonsert. ”Walking aimlessly”, ”Oh Mary”, ”This is the one”, ”What have I done”, presenterad som en av hennes tre lyckliga låtar. ”Remember this” med förinspelade stråkar. ”My heart still beats for you”. Ingen spelning är väl heller komplett utan en Backstreet Boys-cover?

Det händer annars inte så mycket mer än att Ternheim ibland byter gitarr. Publiken sitter i stolar, på bänkar och på filtar. Barn leker. Det skulle gå att missta stämningen för avslagen, men det handlar snarare om koncentrerad njutning, som en kväll i hängmattan med en god bok.

Nu åker Ternheim till Tyskland för några spelningar innan hon fortsätter resan genom Sverige under resten av sommaren. Men hon får gärna komma tillbaka till Tyrolen, och förr hellre än senare.
 
Läs mer om liknande: 
 

Etiketter: , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida