torsdag, februari 12, 2009

Elvis Costello intervjuar

An Unedifying Spectacle
Elvis Costello är sångare, låtskrivare, producent och arrangör med vad som verkar vara en evig nyfikenhet på nya samarbete och vägar att vandra. Även om han inte hittar rätt varje gång kan jag inte låta bli att beundra hans vilja att testa nya saker. Just nu är han aktuell som programledare för Spectacle där han intervjuar musiker och ger dem möjlighet att göra något så sällsynt som att prata till punkt. Hittills har bl a Lou Reed, Kris Kristofferson och Smokey Robinson blivit intervjuade på Sundance Channel (vars hemsida inte vill visa videoklipp för folk som bor i konstiga u-länder som Sverige). Programmens gäster finns i alla fall listade här.

Jag har inte sett något avsnitt men minns att Costello gjorde ett utmärkt jobb när han hoppade in som gästvärd i The Late Show medans David Letterman gjorde sin skönhetsoperation 2003. Egentligen är det konstigt att pratglade musiknörden Elvis inte blivit reporter förrän nu.

Min fråga är bara vilken svensk kanal som lyckas lägga vantarna på programmet. Under tiden finns ett flertal klipp från programmet på You Tube.

Här pratar Costello om Spectacle med just Letterman:

Elvis Costello on Letterman 2008.11.03 (HQ)

Läs en guide till Elvis Costellos bästa skivor.

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida