torsdag, maj 01, 2008

Neil Young påstår att vargen kommer alldeles strax, när som helst

Jag upptäckte Neil Young 1993 med skivorna Harvest Moon och Unplugged. I en av de första artiklarna jag läste om honom pratade han om ett projekt som han kallade Archives. Det skulle vara en rejäl box med tidigare outgiven musik som var klar för utgivning. Så långt allt väl.
Men mer än så blev det inte. Om folk tycker att Axl Rose knepar och knåpar med utgivningen av Chinese Democracy har de en poäng, men han förtjänar ändå inte att stryka Neils flanellskjorta.
Young har förvisso under väntetiden gett oss 10 studioalbum i eget namn, samarbete med andra artister, liveskivor (varav några har setts som "smakprov" från Archives och varit gåshudsframkallande), filmer och allt gråare polisonger. Men Archives har fortsatt sväva som en berusad albatross strax bortom horisonten.
I senaste numret av Mojo finns en intervju med Young. It´s coming out this year, we´ve finished Volume One. It will be eight DVDs and Blue-ray, that´ll be it.
Okej. Den ligger alltså klar för utgivning. Så långt allt väl.
Han säger också att det finns mer i arkivet. När jag läste om det första gången hade den varit VHS-aktuell. Nu blir det Blue-ray. Vinyl och CD har kommit och gått, en MP3-box känns ärligt talat inte lika kul. Ett USB-minne med booklet känns lätt absurt. Men det löser sig nog när den verkligen släpps.
Men morfar, måste du önska dig Neil Young-boxen varje år? Ja, det måste han. Morfar har väntat sedan 1993. Ge en gammal man vad han förtjänar.
Dagens låt är Old Man av Neil Young.

Etiketter:

2 kommentarer:

Blogger Janne A sa...

"Om folk tycker att Axl Rose knepar och knåpar med utgivningen av Chinese Democracy har de en poäng, men han förtjänar ändå inte att stryka Neils flanellskjorta."
Tack Ola, du fick mig att skratta högt!

4:07 em  
Blogger Ola Claesson sa...

Ha ha, du är välkommen!

5:28 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida