söndag, april 05, 2009

Stephen King släpper länge omtalat projekt

http://www.crunchgear.com/wp-content/uploads/2008/04/nyet16109272057widec.jpg

När man hör storsäljande och till synes ständigt aktuella författaren Stephen Kings namn kanske inte "långsam" är det första man tänker på, men i november släpps Under The Dome. Boken innehåller över 100 karaktärer och har varit ett pågående projekt i mer än 25 år, enligt The Guardian.

Boken har länge varit något av Kings motsvariget till Guns´n´Roses ständigt uppskjutna Chinese Democracy, som efter 14 år släpptes i slutet av förra året. Kings historia började skrivas redan under åttiotalet och utspelas i Maine - förstås, King har bott där hela sitt liv och ständigt använt staten som skådeplats för sina berättelser - där samhället Chesters Mill isoleras av ett kraftfält. Boken är 1120 sidor tjock vilket har fått många att dra paralleller till tidigare tegelstensartade klassiker som Det och Pestens Tid.

Sedan debuten 1974 med Carrie har King i snitt gett ut mer än en bok om året, sammanlagt mer än femtio stycken, och på vägen sålt mer än 300 miljoner exemplar. Han är betydligt bättre när han skildrar människans ondska än när han skapar mer traditionella monster. Men oavsett vad han väljer att utgå från är han en utsökt stilist som på senare år börjat få det erkännande han länge nekats. Han har kallat sig själv en litterär motsvarighet till Big Mac, men förtjänar bättre. I själva verket är han en av de stora skildrarna av den amerikanska småstaden. I alla fall om den ligger i Maine.

Läs mer om Stephen King.

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida