tisdag, april 07, 2009

Ryan Adams bokdebuterar

http://ginavivinetto.files.wordpress.com/2009/03/ryan-adams.jpg

Ryan Adams är en av rockmusikens mest produktiva låtskrivare. Nu ska han även debutera som författare, skriver The Guardian.

Boken Infinity Blues beskrivs som en samling fria verser. Adams planerar också en roman och ytterligare en diktsamling med titeln Hello Sunshine är planerad till hösten. Han säger att han under sin uppväxt drömde om att bli författare, men inte om att spela i rockband. Trots detta har han släppt elva skivor sedan solodebuten med Heartbreaker 2000. I januari meddelade han att han ska sluta turnéra pga problem med hörseln.

Adams verkar nu skriva prosa med samma besatthet som han gör musik och säger att han stiger upp vid sju varje morgon och writes like a ninja i åtta timmar. Frågan är hur längde den omtalat hyperaktive tidigare bråkstaken kan hålla sig borta från scenen, inte minst med tanke på att han under de senaste åren blivit allt mer samspelt med sin kompgrupp som gått från att listas som Ryan Adams & The Cardinals till att bara vara The Cardinals. I höstas släpptes utmärkta skivan Cardiology. Oavsett hur det blir med turnerandet kan man hoppas att han fortsätter spela in musik.

Om han inte gör någon musik på ett tag har skivbolaget förvisso ett stort arkiv att ta från. Adams är en modern motsvarighet till de unga Bob Dylan och Neil Young på så sätt att bara en bråkdel av vad som spelas in ges ut. Skivbolaget Lost Highway planerar mycket riktigt att släppa en samling med tidigare outgivna låtar medans Adams sitter vid skrivmaskinen.

Pick it up and read it, and if it doesn't agree with you, just put it down.

Infinity Blues släpps på engelska av Akashic Books i april.

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida