tisdag, september 30, 2008

Tre tv-tips i höstmörkret

Nu när mörkret knackar på dörren tycker jag det kan vara läge att bjuda på tre bra, intressanta och underhållande programtips som kan förgylla solfria kvällar. Varsågoda!

I Ditt Ansikte, Kanal 5

Magnus Betnér är en av Sveriges roligaste och smartaste komiker. Det finns allvar i skratten. Programmet går ut på att han ska ställas inför de grupper han driver med - även om ifrågasätter är ett bättre ord, eftersom han alltid är påläst och inte bara skriker rakt ut. Man får se hur han jobbar fram sitt material. En komikers vardag, mao. Och det är intressant. Varje avsnitt avlutas med delar av veckans framträdande. Måndagar 22:00, repris sena fredagar.

Top Gear, Kanal 9

Ett bilprogram som även tilltalar de av oss som inte är intresserade av bilar. Mobbar-Jeremy, Hyper-Richard och Bohem-James (min favorit) verkar ha lika kul som sin publik. Ibland får de uppdrag från sin redaktion: köp en bil så billigt som möjligt och bila genom genom Afrika eller bygg varsin amfibiebil och se vem som kan korsa Engelska kanalen snabbast. Skulle vilja ha praktikplats här. Om man som jag är uppväxt med Trafikmagasinet, som mest gick ut på att trycka in Sveriges fetaste man i små japanska bilar så att han kunde klaga på avsaknandet av benutrymme, är Top Gear minst en 0-100 i rätt riktning. Tisdagar 22:00.

Videokväll Hos Luuk, SVT 1

Många retar sig på Kristian Luuks avslappnade stil och oväntade frågor, personligen tycker jag det är hans stora tillgång att han inte avänder samma vinkel som alla andra. Han är bra på att få gästerna att slappna av och öppna sig. Extra stilpoäng för kollektionen av gubbkoftor som han bär upp med klass. Tisdagar 21:00, repris sena lördagar, förmiddag söndagar samt SVT 24 söndagar 22:00 och säkert sju-åtta ggr till.

I Think It´s Gonna Rain Today av Nina Simone.

Heller inget ont om Dusty Springfield och Randy Newmans versioner. Det var Newman som skrev pärlan. Tack för det.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida