fredag, maj 09, 2008

Förklaring till eventuell ytlighet

Om man bara känner mig via min blogg och inte personligen - vilket gäller ca 99,5 procent av er som läser det här - är er bild av mig förmodligen lite skev. Är jag bara intresserad av musik, böcker, film, träning och att dricka öl? Är jag en ytlig tral-la-la-pajas?
Det kanske jag är, men jag hoppas förstås annorlunda.
Anledningen till att jag inte skrivit om Engla, folk som är både morfar och far till samma barn eller t ex kriget i Irak är jag inte vet vad jag ska säga. Orden räcker inte till. Jag vet inte vad Englas familj går igenom. Det är jag tacksam för. Jag varken kan eller vill föreställa mig deras situation och jag hoppas att jag aldrig behöver få veta.
Verkligheten är ibland hemsk, ibland underbar. Det finns händelser man aldrig kan bli av med hur gärna man än vill, såna har vi alla upplevt. Det finns händelser man inte vill bli av med, ögonblick man önskar man kunde leva i. Såna har vi också upplevt.
Jag tycker å ena sidan att jag kan vara känslokall, men det kan bero på att jag är ganska känslig och omedvetet försöker skydda mig. Jag vet inte.
Jag lärde mig också tidigt, innan jag lärde mig våga prata med folk, hur mycket tröst man kan hitta i något så påstått ytligt som en poplåt. Det är jag tacksam för idag.
Men nu vet ni i alla fall varför sidan ser ut som den gör.
Dagens låt är Lycklig Idiot av Peter LeMarc.

Etiketter:

4 kommentarer:

Blogger Thomas O. sa...

Protest! Om musik, böcker och film skall räknas som ytligt - vad är då djupt? Den person som påstår sig vara djup men aldrig har intresserat sig riktigt för musik, böcker eller film kan enligt mig inte vara djup. Kan man m.a.o. vara likgiltig inför kulturens olika yttringar och ändå räknas som djup? Inte i min värld.

8:52 em  
Blogger Ola Claesson sa...

Jag håller med, men många gör det inte. Många skulle tycka att det är löjligt och ytligt att engagera sig så mycket i popkultur som jag (och du) gör. För många är bara film, musik och böcker ett tidsfördriv. För andra är det nästan lika viktigt som mat och sömn.

10:44 em  
Blogger Thomas O. sa...

Hur kan film, musik och böcker bara vara ett tidsfördriv?! Det kan jag inte begripa. Nåväl, jag måste korrigera mig lite. Men det får bli en särskild post i min blogg.

5:02 em  
Blogger Ola Claesson sa...

Min poäng var som sagt att man kan ANSES vara ytlig om man är seriöst intresserad av något som många andra bara använder som tidsfördriv.

8:11 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida