onsdag, december 03, 2008

Hello Saferide! Freddie Wadling! Eldkvarn!

Back to Hello Saferide's profile

Det är inte gott om bra konsertnamn i Växjö, i alla fall inte om man passerat femton och inte längre färgar håret blått. Men under de närmaste månaderna händer något.

Hello Saferide spelar här den 19 februari, Freddie Wadling den 26 i samma månad och det hela avslutas med Eldkvarn 21 mars. Efter det är väl kvoten fylld för i år, men ändå. Sedan är de värsta gråmånaderna över.

Liten manual för de som inte riktigt känner till de ovanstående:

Hello Saferide är Annika Norlins engelska alter ego - på svenska kallar hon sig Säkert. I år släpptes hennes andra rättvist kritikerrosade engelska fullängdare More Modern Short Stories From Hello Saferide. Det är inte en slump att orden short stories förekommer i albumtiteln. Hennes texter är ofta små noveller och hon har hittat en egen nisch med sin musik.

Freddie Wadling är en av de få sanna legendarerna inom svenskt musikliv och har en levd vemodighet i rösten. Mest känd är han kanske för sin medverkan i Fläskkvartetten samt de sentida En Skiva Till Kaffet (1999), Skillingtryck Och Mordballader (2000) samt Jag Är Monstret (2005). På den sistnämnda förekommer stora delar av det som brukar kallas svensk låtskrivarelit.

Eldkvarn är Eldkvarn. Med sina tre senaste skivor har de hittat en ny generation lyssnare. Med rykande färska Hunger Hotell har bandet skruvat upp tempot och ner låtlängden från förra albumet Svart Blogg - som redan anses som en av höjdpunkterna i deras katalog - och hur de ska orka hålla samma tempo på scenen som på skiva är en fråga jag är nyfiken att få svar på. Ett steg bakåt till enkelheten från det tidiga åttiotalet kanske innebär att de orkar ta två steg framåt?

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida